Over Buckfast
Pajottenland.

BUCKFAST PAJOTTENLAND

Onze imkerij is in 2002 begonnen als pure hobby.

Onze imkerij is in 2002 begonnen als pure hobby. Na enkele jaren begon dit al snel uit te groeien naar een volwaardige imkerij. Niet alleen de lekkere honing maar vooral de fascinatie voor koninginnenteelt en selectie naar varroa-resistente bijen werd een uitdaging, dit vanwege de bijensterfte wereldwijd. Intussen zijn er een zestal bijenstanden in de regio Dilbeek. Niet alleen op het thuisfront maar ook onder andere in het natuurgebied de Wolfsputten.

Onze doelstelling is om zoveel mogelijk varroa-resistente bijenkolonies te verspreiden over het Pajottenland om zo de toekomst van de bijen, planten, bloemen en dieren te verzekeren.

Daarom staan wij ook open voor mensen of bedrijven die graag een bijenkast in hun omgeving willen plaatsen. Dit wel onder bepaalde voorwaarden. Wie graag bijtjes in zijn achtertuin wil, kan ons vrijblijvend contacteren.

Het aanplanten van bij-vriendelijke planten en bloemen behoort tot één van onze activiteiten om alle kansen te bieden aan onze bijen. Vooral bloemen en planten die bloeien in het najaar zijn van goot belang aangezien het dan moeilijk wordt voor de bijen om nog voldoende stuifmeel te vinden.

Al onze honingproducten en afgeleiden zoals stuifmeel komen uit eigen streek en zijn daardoor heel belangrijk voor mensen met allergieën.

Verder zijn vragen over de bijen steeds welkom eveneens als een bezoekje aan onze bijen (na afspraak).

Vriendelijke groeten,
Noël & Ann

Ontdek ons team.

Noël

Noël staat in voor de kweek van VR-bijen. Hij voert kunstmatige inseminatie uit en controleert de volken op Varroadruk en de uitdrukking van de eigenschappen van hygiëne en grooming.

Ann

Bijencosmetica.

Lauren

Bijencosmetica.

Lynn

Masterstudent diergeneeskunde.

Zeno

Polyvalent medewerker

Geïnteresseerd in onze producten? Bezoek dan onze shop!

Al onze honingproducten en afgeleiden zoals stuifmeel komen uit eigen streek en zijn daardoor heel belangrijk voor mensen met allergieën.

Winkelwagen