Bijencosmetica

BIJENCOSMETICA

Waarom
bijencosmetica?

Natuurcosmetica vertrekt vanuit natuurlijke ingrediënten. Zo is het idee om cosmetica te maken met onze eigen bijenwas, honing en propolis stilaan gegroeid. Dit ook omdat de vraag naar meer producten zonder schadelijke ingrediënten groeit. Conventionele cosmeticaproducten bevatten parabenen, siliconen, derivaten van minerale olie. Stuk voor stuk ingrediënten die schadelijk zijn voor de huid. Toch zijn deze stoffen zeer gangbaar binnen de conventionele cosmetica. De reden waarom ze dit gebruiken is omdat deze zeer gemakkelijk te produceren zijn, ruim beschikbaar zijn en dus zeer goedkoop. Bovendien is het eenvoudig om producten lang te bewaren op basis van synthethische producten zoals parabenen.

Wereldwijd stijgt de belangstelling voor gezondere en natuurlijke producten. Maar er is een grote maar. De aanwezigheid van enkele natuurlijke ingrediënten betekent echter niet dat je kan spreken van natuurcosmetica. Deze producten bevatten in werkelijkheid maar een zeer lage hoeveelheid aan natuurlijke grondstoffen, terwijl het merendeel van de ingrediënten nog steeds van synthetische oorsprong is.

Het aanplanten van bij-vriendelijke planten en bloemen behoort tot één van onze activiteiten om alle kansen te bieden aan onze bijen. Vooral bloemen en planten die bloeien in het najaar zijn van goot belang aangezien het dan moeilijk wordt voor de bijen om nog voldoende stuifmeel te vinden.

Vermits onze bijen al jaren niet meer behandeld worden tegen de varroa-mijt beschikken wij over vrij zuiver producten.


Bij natuurcosmetica gaat het vooral om natuurlijke ingrediënten. Hier vind je in principe geen synthetische producten in terug. Alles is van natuurlijke plantaardige oorsprong.

Onze cosmetica.

Onze cosmetica bevat onze eigen bijenproducten
van onbehandelde bijen.

Geïnteresseerd in onze producten? Bezoek dan onze shop!

Al onze honingproducten en afgeleiden zoals stuifmeel komen uit eigen streek en zijn daardoor heel belangrijk voor mensen met allergieën.

Winkelwagen